Bose L1 Model 1S & B2 Bass bezorgen het publiek dezelfde klankervaring als de muzikant & DJ

De Bose L1 Model 1S en B2 Bass werd ontwikkeld met als doel het publiek dezelfde klankervaring te bezorgen als de muzikant. 

De set dient eigenlijk om opgesteld te worden als monitor voor de uitvoerder, naar het publiek gericht. Dit heeft twee voordelen:
  • Enerzijds ervaart de luisteraar het klankbeeld op een geheel vernieuwende manier, waarbij de klank precies uit de richting van instrument of stem vanaf het podium komt, in plaats van uit de speakers links en rechts in de zaal. 
  • Anderzijds zorgt deze manier van werken voor een enorm interessant en efficiënt kostenplaatje met weinig tijdverlies: geen nood aan extra monitors, kabels, etc. 

We moeten dat uiteraard soms wat relativeren, want een muzikant die bijvoorbeeld ook zingt en die de set achter zich opstelt als monitor/versterking, moet er natuurlijk wel aan blijven denken dat hij vóór de speaker staat, wat de kans op terugkoppeling van zijn zangmicrofoon wel beïnvloedt. Niettemin blijft het concept een origineel idee. Maar ik zou de doelgroep toch met aandrang ook veel ruimer willen noemen. Met de twee bas/zuil setjes die ik bij deze test van Bose in bruikleen kreeg, valt zonder enige restrictie aardig te werken door elke DJ die allerhande feesten en fuiven gaat draaien. 

En dan zijn er nog de talloze toepassingen waarbij her en der te lande mensen gewoon een microfoon nodig hebben voor o.a. toespraken, productpresentaties en lezingen. Ook hiervoor vormt deze set een alternatieve oplossing, die niet alleen ‘anders oogt’, maar ook uitermate goed aan de vereisten voldoet. Ontdek de productsheets van Bose.

Ook interessant voor u

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker